Bättre flöde med 3PL

20 juli 2021 jonas_olsson

Kan det vara så att ni som företag har fullt upp med att tillverka era produkter? Ha den bästa personalen inom området, de bästa lokalerna och maskinerna, och den bästa marknadsföringen. Det är vanligt att sätta fokus på de bitarna men utan ett perfekt flöde in och ut så kommer företaget med tiden gå sämre och sämre. Ni behöver få ett inflöde som passar perfekt gällande material, reservdelar och annat.

Men förutom det så behöver ni också bli av med era färdiga produkter, avfall och returer. Allt ska ske helt rätt i tid och när ni behöver, för annars kommer ni ha en produktion som står still och lagringsytor som är belamrade. Men för många företag kan det vara svårt att få allt på sin plats, och det kan behövas hela avdelningar bara för att få ett perfekt flöde in och ut. Då kan man istället välja en partner som ser till att det flödet flyter perfekt.

 

 

Logistik med hjälp av en tredje part

3PL, eller tredjepartslogistik, är ett sätt att få hjälp med flödet runt ett företag. På det sättet kan man fokusera på det man är bäst på, och få allt annat att fungera perfekt. Men vad är tredjepartslogistik, är det många som undrar. Jo, den logistik som sker mellan en avsändare och mottagare kallas för den tredjeparten. En part som oftast består av en fraktfirma, men som med tredjepartslogistik kan ta den hjälpen till en högre nivå.

När du anlitar ett företag inom 3PL så kommer du få hjälp med frakten till och från ditt företag. Men du kan även få hjälp med allt möjligt som rör den frakten, som fraktsedlar och tulldokument. Har du ett behov av ett tillfälligt lager, när det gäller material på väg in och produkter på väg ut, så går det även att lösa det till dig.