Anlita en redovisningsbyrå i Skåne

20 juli 2021 jonas_olsson

Är du trött på högen med alla firmakvitton och räkningar? Anlita en bokföringsfirma, så slipper du det mesta jobbet. Dessutom kan du alltid fråga dem om dina transaktioner och be om tips, för de är experter.

Det kan kännas som en befrielse att lämna jobbiga saker ifrån sig, för det kanske helt enkelt är så att du inte har tid att sätta dig in i bokföringsreglerna själv. Är man fullt upptagen med exempelvis att sköta ett gatukök eller en pizzeria, är det ganska många arbetstimmar och mycket jobb med inköp, städning och kundservice.

 

Du får all hjälp du vill ha

Vissa företagare vill gärna göra mycket av bokföringen själva, och som regel är en redovisningsbyrå mycket positiv till detta. De gör resten, som bokslut, deklaration, moms- och skatteredovisningar. Till sist kanske du ber dem att visa dig hur man gör.

Små företag som växer brukar anställa en person för bokföring, och då blir redovisningsbyrån en konsulthjälp när det drar ihop sig till företagsdeklaration eller att skicka bokslut till myndigheterna. Oavsett vilka transaktioner som dyker upp, har du en expert till hands. Exempelvis är böter inte avdragsgilla, men företaget kan fortfarande betala dem och sedan bokas de som en icke avdragsgill kostnad. Du slipper lägga ut pengar ur egen ficka, om företaget har pengar på kontot och det är en förseelse i tjänsten.

 

Tips och fördelar

Det brukar vara många skattefrågor, frågor om avdrag och bidrag, och även momsregler, som redovisningsbyrån får svara på från sina klienter. Ta dessa råd på allvar, för det är välutbildade konsulter som hjälper dig, och de har stor vana vid problemställningar och de har kunskap om gamla rättsfall. Länktips: https://www.andreakredovisning.se/

Om du lyssnar på goda råd från din redovisningsbyrå i Skåne, undviker du de fallgropar som kan komma att vålla dig stora besvär och extra kostnader längre fram.