Bättre konferens med övernattning

29 oktober 2019 admin

Funderar du eller ditt företag på att anordna en konferens? En konferens kan vara ett utmärkt sätt att få igång en kreativ dialog på jobbet, att lära sig mer om något, eller kanske bara att lära känna varandra bättre. Något som ofta lyfter en konferens till att bli något mer än bara ett vanligt möte på ett vanligt kontor är att anordna en konferens med övernattning. Att se till att hela gruppen får komma iväg någonstans, bort från den vanliga arbetsmiljön, hjälper konferensdeltagarna att skapa ett skarpare fokus på ämnet som ska diskuteras. 

 

 

Lantlig och trivsam miljö

 

Varför inte lägga din konferens i en lugn och idyllisk miljö på landet? Att komma bort från stressen på jobbet och varva ner på landet kan vara precis vad som behövs för att en konferens ska bli så givande som möjligt. Runt om i Sverige finns flera utmärkta konferensgårdar som erbjuder övernattning, möteslokaler, servering och aktiviteter. Ett exempel på en sådan gård är https://www.syningekonferens.se/, som ligger i Roslagen och satsar på att ge en trivsam och lugn konferensmiljö.  

 

Tillför en social aspekt

 

Att införa en eller flera övernattningar på din konferens tillför en helt annan social aspekt än vad en konferens som bara varar en vanlig arbetsdag kan göra. Diskussioner och tankar från dagen kan tas med vidare till en mer avslappnad och social miljö vid middagsbordet, och vem vet, kanske är det rentav där de bästa idéerna kläcks? Övernattningen ger även en större chans till personlig reflektion efter den första dagen, något som kan ge nya oväntade vinklar och bättre diskussion under följande dagar. Oavsett om konferensämnet tas med till de mer sociala stunderna så stärks såklart sammanhållningen på jobbet av möjligheten till att bara umgås. Något som i sin tur ofta leder till en ökad kreativitet och bättre dialog på jobbet.