Bevakningstjänster för privatpersoner och företag

11 januari 2021 william_eriksson

Säkerhet är något som är otroligt viktigt, oavsett om det gäller för företag, en privatperson eller en offentlig verksamhet. Säkerhet kan se ut på flera olika sätt beroende på situation. För det privata hemmet är det vanligaste att man skaffar sig utrustning såsom övervakningskameror och inbrottslarm. Om du däremot har ett företag med butik eller kontorsbyggnad så kan du även anlita utbildade väktare att ha på plats, eller att väktare kommer när ett larm går. 

 

Vad för utbildning har en väktare

För att kunna arbeta som väktare så krävs det att man har gått en väktarutbildning. Dessa utbildningar hålls bland annat av Bevakningsbranschens Yrkes- och arbetsmiljönämnd. På utbildningen lär man sig om vad för regler och lagar som gäller när man är väktare, hur man bevakar på bästa sätt och hur man hanterar konflikter som kan uppstå. Man får även lära sig om akutsjukvård och andra användbara kunskaper som kan komma att behövas. 

 

 

Anlita professionell säkerhet

Det är alltid en bra idé att ta hjälp av bevakningstjänster för att öka säkerheten hos ditt företag. Genom att anlita hjälp så slår du ett slag för din och dina anställdas säkerhet. Det kan vara svårt att veta var man ska börja om du väl bestämt dig för att anlita ett bevakningsföretag. Det finns många alternativ, och det är viktigt att man går igenom omdömen och recensioner för de företag man funderar på att ta hjälp av. Se till att företaget har utbildade väktare och operatörer som vet hur man hanterar olika situationer som kan uppstå. 

Så hur fungerar det i praktiken? När ett larm går så sänds en signal till säkerhetsföretagens larmcentral, där larmoperatörer sitter redo för att besvara larmet. Beroende på situation kan larmoperatören skicka ut väktare till platsen, ringa kontaktpersonen för larmet eller kalla in extra resurser såsom polis eller räddningstjänst.