Blända Malmö konstvärld med blinkande neonskyltar

26 oktober 2021 jonas_olsson

editorial

Malmö är en stad som lockar många konstnärer. Inte konstigt, med tanke på att kostnaden för att leva är betydligt lägre än i andra svenska städer. Särskilt i jämförelse med Stockholm är Malmö ett riktigt paradis för den fattige konstnären som ännu inte fått sitt stora, internationella genomslag. Här kan du fortfarande äta dig mätt för en tjuga, och dessutom kanske till och med få tag på någonstans att bo. Ät grus, Stockholm! 

Men Malmö är en ganska mörk stad. Eftersom den är alldeles platt ser du sällan några andra ljus än dem som lyser på gatan du står på. Och de som lyser uppe på Turning Torso, förstås. Du som är konstnär i Malmö har alltså en fantastisk möjlighet att göra intryck på den lokala konstmaffian. Låter du din konst lysa upp Skånes huvudstad kan du vara säker på att den blir sedd. Glöm inte var du läste det först: neonskyltar i Malmö kommer vara det som gör skillnaden för din konstkarriär. Du kan till och med bli så framgångsrik att du får råd att flytta upp till Stockholm igen.

 

 

Sprid ditt konstiga budskap med neonskyltar

Att använda sig av neonskyltar inom konsten är i sig inget nytt grepp. Du som vill sticka ut behöver såklart tänka ut precis hur du ska använda dem också. Kanske har du ett konstnärligt mantra som du vill sprida till de andra malmöiterna? Tänk på att upprepning är framgångens moder. Köper du in hundra neonskyltar med ditt namn på, kommer Malmös konstvärld aldrig att glömma dig. Du kan ju faktiskt också bidra till en tryggare gatumiljö genom din lysande konst. Att gå hem en sen natt över Malmös mörka gator kan få vem som helst att dra kappan lite snävare om sig. Vem vet, du kanske till och med kan söka stipendium från stadskontoret?