Catering – ett självklart val

10 april 2020 jonas_olsson

När passar det egentligen med catering och är det verkligen ett självklart val för oss svenskar? Catering förknippas ofta med konferenser där företag beställer in lunchbufféer till sina medarbetare, och det är utan tvekan ett av de oftast förekommande tillfällena då catering eftersöks. Det är lika enkelt att hitta företagscatering i Stockholm som i Göteborg och Malmö. De mindre städerna kanske inte har lika många cateringfirmor som erbjuder sådana typer av tjänster. Men överlag är branschen välutvecklad och det går lätt att hitta en pålitlig firma.

 

Företagscatering – är det verkligen så svårt?

Catering handlar om mat, men inte bara det. Det handlar om att kunna leverera varm mat till en bestämd plats under en bestämd tid och det är inte alltid det enklaste. Beroende på utvald meny måste cateringpersonal först tillaga maten och sedan se till att den transporteras på ett sätt som håller den fräsch och varm. Så, ja, företagscatering är svårt då det kräver en utomordentlig planering, stora kunskaper i matlagning och logistik. Konkurrensen är stor och klienterna är oftast kräsna vilket gör uppdragen tuffa. För ett lyckat resultat ska man inte bara erbjuda lockande bufféer utan även ligga steget före alla andra och ständigt stå för roligare, godare och mer varierande materbjudanden.

 

 

Vad ingår i företagscatering?

Catering ställer självklart maten i fokus. Förutom den beställda menyn går det även att lägga till dryck. Bra cateringföretag är duktiga på att välja rätt dricka till maten. Ska det vara rött, vitt eller rosé? Skulle det passa bättre med en god öl eller är det endast gott kolsyrat vatten som gäller? Frågorna är många men professionella cateringfantaster har oftast svaret. Vissa firmor kan även stå för bestick och passande dukar. Om du som kund har funderingar eller inte riktigt vet hur du ska sammanställa en beställning är det smartast att rådfråga den utvalda cateringfirman.