Erfarenhet och tradition sammanfattar bra metallbearbetning i Stockholm

17 oktober 2021 lily_hansen

editorial

Ibland kan man behöva hjälp med exempelvis svarvning eller fräsning, och då är de skönt att veta att det finns experter på metallbearbetning i Stockholm. Ta en närmare titt på vad du som letar kan förvänta dig att hitta på hemmaplan om du bor i huvudstaden och behöver hjälp med dina metalldetaljer. 

Metallbearbetning är en anrik hantverksform som ofta lärts ut från en generation till nästa. Genom åren har teknikerna såväl som verktygen successivt förbättrats. Metoderna, som svarvning och fräsning, som en gång varit manuella har gått över till att bli numeriskt styrda processer med en exakthet på hundradels millimeter. Letar du efter en expert på metallbearbetning i Stockholm som har både erfarenheten och de rätta verktygen så har du kommit rätt. 

 

 

Med modern CNC-programmering sparar man mycket tid 

Detta eftersom du inte behöver utföra varje moment manuellt. Därför kan man fräsa eller svarva fram ett stort antal artiklar på relativt kort tid. En metallarbetare begränsar sig inte alltid till stål och plåt. Ofta kan man även utföra arbeten i andra material, som exempelvis plast. 

Du kan alltid kontakta din leverantör av metalldelar för att få en tidsplan för hur lång tid ditt arbete kommer att ta. Ni håller en regelbunden dialog hela tiden och stämmer av under arbetets gång. Såklart tar ett större arbete lite längre tid, men med moderna CNC-maskiner kan man ta fram stora volymer väldigt snabbt. Mer info hittar du här: https://www.hofmeijer.se/metallbearbetning 

Många som jobbar med svarv och fräs är även duktiga på svets och smide. Så när du ändå är inne och kollar så kanske det är läge att passa på att be om att få lite svetsjobb utfört. Det kan vara ett bra tillfälle att få det där trappräcket lagat nu, en gång för alla. Det ena utesluter ju inte det andra, eller det tredje heller.