Hjältar i virusets vardag

Hjältar i virusets vardag

april 17, 2020 Av av mikael_barani

Det är bara att lyfta på hatten i ödmjukhet inför den kamp som vårdpersonal världen över står mitt i just nu. När det så kallade coronaviruset – eller SARS-Cov-2 som det heter – härjar överallt i världen är det vårdpersonalen som står i frontlinjen och ser till att hjälpa patienter i denna svåra stund.

Samtidigt utsätter de sig själva för viruset som potentiellt kan vara livshotande. Nu är det ju som tur är så att de allra flesta av oss kanske inte ens märker av att vi har blivit drabbade. För den del av befolkningen som gör det så kan besvären vara allt från milda till dödliga.
Att då osjälviskt hjälpa till, trots eventuella risker för ackumulerad effekt, kräver en speciell typ av människa. 

Oavsett om man är fast anställd personal eller inhyrd från https://tecreacare.com/ så förtjänar dessa människor vår allra högsta respekt. Med allt ökande arbetsbelastning är de mitt bland viruset och ser till att underlätta livet för de som är drabbade.
Vi andra kan ju till varierande grad faktiskt hålla oss hemma i trygghetens vrå. Eftersom det dessutom går att få det mesta levererat hem till dörren – speciellt i dessa tider – så behöver man faktiskt knappt lämna hemmet.

Nu har vi i Sverige mer flexibla lösningar på hanteringen av just detta med social distansering. Många andra länder har stängt ned sina samhällen förutom för de allra nödvändigaste ärendena. Här i Sverige så har vi ett numera världsberömt sätt att hantera saker på – genom att faktiskt vara ute och socialisera.

Naturligtvis finns det rekommendationer för att minska social kontakt, men vi är ändå förhållandevis rörliga än idag.
Det är bara att hoppas på att vi snart kommer att kunna börja ana slutet på denna pandemiska tid. 
En sak som är säker är att världen kommer att se dramatiskt annorlunda ut efteråt.