I behov av en redovisningsbyrå i Skåne

13 oktober 2020 lily_hansen

De flesta som funderar på att starta ett eget företag funderar nog en hel del kring bokföring. Gillar man inte pappersarbete så är det vanligt att känna lite oro inför just det. Antingen så skrämmer det för att man inte har tillräckligt med kunskaper. Eller så tänker man på allt jobb som måste in bara för att betala redovisningsbyrån.

Inget av det behöver vara sant. Bokföring idag är lättare än någonsin. Med smarta bokföringsprogram kopplade till banken kan man lätt hålla koll på inkomster och utgifter. De bästa bokföringsprogrammen har chat så att man alltid kan skicka iväg en fråga om man har några funderingar. Som sagt väldigt smidigt.

 

Ekonomi och tid

Det finns olika aspekter av allt. Visst sparar man pengar genom att göra mycket av jobbet själv. Problemet är bara att tiden man lägger ner är obetald. För visst är det sant när man säger att tid är pengar. Tar man däremot hjälp så sparar man tid. Tid som man kan lägga på arbete som genererar faktisk inkomst. 

 

 

Det bästa av två världar

En genväg är att hitta en revisor som man känner förtroende för. Sedan kan man höra sig för om vilka bokföringsprogram de rekommenderar. Det kan även vara bra att veta att olika system samarbetar med olika banker. Så vilken bank man har är viktigt.

På så vis kan man ta hand om den löpande bokföringen på ett enkelt sätt. Många program är kopplade till banken. Då kommer alla inbetalningar och utbetalningar att komma direkt in i bokföringen. Sen är det bara att godkänna. Man kan även direkt i systemet göra fakturor som sedan mailas ut samt löpande moms redovisning. 

De större bokföringspunkterna som exempelvis årsredovisning går att slippa. De kan man lämna över till sin redovisningsbyrå att ta hand om. Googla på redovisningsbyrå i Skåne för att hitta tjänster som passar det egna företaget.