Komfortrullstol som underlättar

Komfortrullstol som underlättar

april 29, 2021 Av av william_eriksson

Olika rullstolar har olika egenskaper. För dig som har en funktionsbegränsning och har svårt med vanliga rullstolar kan en komfortrullstol vara ett alternativ. En komfortrullstol hjälper dig som annars hade varit sängliggande.

Denna typ av rullstol har bättre stöd för kroppen. Standarden är mycket högre och du har stöd för hela kroppen. Här sätts också stor vikt när det kommer till positionerade kuddar. Det innebär att den är fylld med material som gör att du sitter extra skönt.

Du slipper sömmar som skaver när du använder den. Genom att rullstolen ger stöd från huvud till tår är den ett verkligt alternativ till sängen. På så sätt kan du njuta av fler sociala stunder. Fördelen är också flexibiliteten som gör att den går att använda i många olika miljöer och inrättningar.

 

För boende och sjukvården

Inom särskilda boende för äldre och LSS-boende kan komfortrullstolar underlätta. Många varianter går också att ställa om så den passar olika personer. På så sätt kan personer som är sängliggande kunna vara ute och få frisk luft. Det är också ett sätt att få möjlighet till socialt umgänge.

Komfortrullstolar från https://www.cobirehab.com/sv/produkt/komfortrullstol/ är också ett alternativ om du vårdar personer med Parkinson. Den ger stadga som andra rullstolar inte kan erbjuda. Personer som har problem med smärta kan också uppleva en avlastning för kroppen.

 

 

Går att anpassa efter behov

Personers behov av stöd och hjälpmedel kan förändras över tid. Väljer du en komfortrullstol som går att ställa in kan du anpassa efter behov. Det kan vara att utforma nackstöd som avlastning. Ibland kan man inkorporera rullstolen med bord vid armstödet.

För att få ut så mycket som möjligt är det bra att vända sig till ett företag som hjälper till med utformningen. Vissa företag är också anslutna till hjälpmedelscentraler. Det är en garanti att hjälpmedlet lever upp till kravställningarna.