Komplettera produktionslinjen med kartongresare

17 september 2020 patrick_pettersson

Företag som https://www.lundgrenmachinery.se/sv/Kartongresare har kartongresare i sortimentet. Men det kan vara många som undrar om det är en maskin som man verkligen behöver. Svaret är att det beror på storleken på produktionen. Men även hur effektiv produktionslinje man önskar.

Den som någon gång har vikt ihop en flyttkartong vet hur lång tid det kan ta. Viker man ett flertal kartonger så kommer man också troligen få ett och annat skärsår. Då kan man tänka sig att under tiden som man själv har vikt en kartong så kan en kartongresare vika tio gånger det antalet. Minst. För många börjar då det tillskottet i maskinparken låta mer och mer intressant.

 

En enkel maskin

I en produktionslinje kan man ha mer eller mindre avancerade maskiner. Och ju fler delar en maskin har desto fler delar kan också gå sönder. En kartongresare är ungefär som två armar med händer. Det är inte mycket mer än så. Och förstås ett band som matar kartongerna vidare.

Därför är det en maskin som både är relativt billig i inköp och dessutom billig i underhåll. Såväl service som reparationer är enkla och går snabbt att utföra. På det viset får man en maskin som snabbt har betalat sig själv. Men som inte heller framöver kommer ha några märkbara kostnader.

 

 

Liten och effektiv

Förutom att kartongresaren är en maskin med få delar så är det också en maskin som tar mycket liten plats. Därför är det lätt att kunna klämma in den i sin linje även om utrymmet har sina begränsningar.

Men man ska inte låta lura sig av maskinens enkla och minimala konstruktion. Precis som armar och händer så kan det ibland röra sig om enkla uppgifter. Men ändå så tidseffektiva. Maskinen förvandlar ovikta kartonger till färdiga kartonger. Med allt vad det innebär gällande limning eller tejpning av flikarna.