Konferens i Malmö är socialt och bra

Konferens i Malmö är socialt och bra

juli 20, 2021 Av av lily_hansen

När det blev pandemi och vi lärde oss att mötas på nätet via Zoom, Teams, Skype och Facetime, trodde många att konferenser i hotellmiljö var ersatt med nätträffar. Men det har visat sig att folk vill träffas på riktigt, kunna gå på spa tillsammans, dricka kaffe och äta frukt och bara vara sociala.

Det blir inte riktigt samma sak när man ska vänta på sin tur i ett Zoom-möte och att diskutera en och en i en liten bildruta. I vissa fall är det bra, men för det mesta vill folk kunna träffas, bläddra i broschyrer tillsammans och mötas i verkligheten.

 

Konferensen blir som en personalfest

När man bokar in en konferens på ett hotell eller en konferensanläggning har man ett team runt sig på ett helt annat sätt. Konferens i Malmö är ett koncept som också kan ha inslag av personalfest eller i alla fall träff. Man kan äta tillsammans i en restaurang och man kan ta en drink i baren.

Just den sociala biten är ofta det som ger sammanhållning i en personalgrupp, och på en konferens kan man också dela upp sig för diskussioner i mindre grupper. Det är en väldigt trevlig umgängesform att ha en konferens. Allt handlar om jobb, men med lite nöje också.

 

 

Konferenslokal med många möjligheter

Meningen är oftast att utbyta information. Ibland har några av deltagarna rest dit från andra delar av landet, och då kan de praktiskt och enkelt övernatta på konferenshotellet. Det kan vara säljare från hela Sverige som träffas, eller tandläkare, eller någon annan yrkesgrupp.

För alla som är på plats finns det en välutrustad konferenslokal till hands, och där brukar finnas möjligheter att visa film eller powerpointbilder. För andra, som inte har möjlighet att resa dit, kan man ofta koppla upp sig online och ha en länk med Zoom bara för dessa.