Lasersvetsning för många ändamål

Lasersvetsning för många ändamål

oktober 21, 2020 Av av patrick_pettersson

Lasersvetsning används omkring oss hela tiden, men det är kanske inget du känner till, eller visste hur stor betydelse det har. Men faktum är att det är till för allt möjligt, från små batterier till stora flygplansmotorer. 

Har du till exempel en dator eller något liknande finns där säkert några delar på det som är lasersvetsade. Denna metod är lämplig för många olika material, även titan, allt från väldigt litet som en klocka, till det stora.

Endast ytan du svetsar på blir uppvärmd och värmen sprider sig inte, och på så vis förstörs inget när man gör lasersvetsning på mindre saker. Därför kan det även kallas mikrosvetsning. Detta innebär att man kan använda lasersvetsning inom många olika områden, med fördel på små och lätta prylar. 

 

 

Lasersvetsning för de små tekniska prylarna 

Lasersvetsning används till fördel de små tekniska prylarna, som batteri, laptop, klocka, tv, etc. Detta gör även att motorindustrin och datorteknologin har dragit stor fördel av denna uppfinning. Denna metod kräver inte alls mycket efterbearbetning heller, vilket förenklar jobbet man utför.

Detta är inget man bör göra själv, så behöver du ha något lasersvetsat bör du ta kontakt med ett företag som är expert på området. Det finns flera olika företag som arbetar med detta, och att välja ett företag som har stor kunnighet och noggrannhet är att rekommendera. 

Experter arbetar hela tiden på att utveckla den här tekniken. Det går i vissa fall även att svetsa i plast. 3D-printing och liknande är närliggande områden. 

Är det något du funderar över bör du prata med en specialist, de hjälper dig med det du undrar över. Bolla tankar och ideer med dem. De ger dig också tips och ideer för att få det du vill så bra som möjligt. Det finns många olika företag, så välj det du får bäst intryck av och som verkar seriöst.