När kan du behöva ett minireningsverk?

När kan du behöva ett minireningsverk?

april 28, 2021 Av av william_eriksson

Har du enskilt avlopp i ditt fritidsboende eller villan? Då kan minireningsverk vara en riktigt bra investering för framtiden. Ett minireningsverk är precis som namnet avslöjar ett litet reningsverk. Praktiskt och du kan nå upp till de ställda kraven på rening som myndigheter ställer.

Det finns lite olika kategorier av minireningsverk beroende på vilket behov du har. Storlekar kan variera och det går också att hitta minireningsverk där flera hushåll kan koppla upp sig. Det är en perfekt lösning i sommarstugeområden där det inte finns kommunalt avlopp.

Minireningsverk är ett bra alternativ till infiltrationssystem och markbädd. Allt fler kommuner ställer krav på rening av avloppsvatten och då kan minireningsverk vara det mest ekonomisk fördelaktiga alternativet: https://www.augustsverige.se/minireningsverk/.

De allra flesta minireningsverk installeras mycket lätt och syns inte på tomten. Det gör att du får ett diskret alternativ. Moderna modeller har också en låg driftskostnad och lång livslängd vilket gör det extra kostnadseffektivt.

Välja rätt minireningsverk

Vilken typ och storlek på minireningsverk som behövs bör diskuteras med en specialist. Då kan företaget bedöma vilken typ som passar just din bostads förutsättningar. Ska flera hushåll kopplas på är det viktigt att det görs på ett godkänt sätt.

Ska du välja minireningsverk till fritidsboendet är det viktigt att välja ett reningsverk som klarar uppehållstid. En del reningsverk behöver vara i gång kontinuerligt för att hålla över tid. För det kan krävas ett reningsverk som har egenskapen att klara av varierande belastning.

Det finns minireningsverk som fungerar med eller utan kemikalier. Vilket som är bäst beror på många olika faktorer. Här är det också bra att diskutera med ett företag som även underhåller minireningsverk. Framförallt om det måste tillsättas kemikalier med jämna mellanrum. 

Du kan också prata med kommunen där du ska installera minireningsverket. Kraven skiljer mellan kommuner när det kommer till vad reningsverket ska klara av.