Ny lagervagn för transport och förvaring

Ny lagervagn för transport och förvaring

juni 23, 2022 Av av patrick_pettersson

editorial

Alla som har försökt att bära eller transportera större skivor av olika sort vet precis hur svårt det kan vara. Oavsett om det är bordsskivor, större glaspartier eller gipsskivor, är de otympliga att hantera och risken för att skivan ska knäckas är överhängande. Speciellt glas är notoriskt svårt att transportera och förvara, just eftersom det är så ömtåligt. 

Kanske har du sett en glasmästarbil på vägarna någon gång? De har en speciell ställning utanpå bilen, där större glasskivor transporteras stående. Detta är för att man inte kan förvara dem liggandes, staplade på hög. Detsamma gäller givetvis inne på fabrikerna, vilket gör att man behöver ha specialutrustning när man hanterar glas. 

Ingen vill ju så klart leverera en skadad eller defekt vara, men när det gäller glas är det extra viktigt att hantera godset försiktigt. Fönster och bilrutor blir nästan helt obrukbara om de ens är lite spruckna eller kantstötta, eftersom glas tenderar att spricka mer om minsta skada finns. 

 

ny lagervagn

 

Specialvagnar

För att säkra både gods och arbetsmiljö är det därmed viktigt med verktyg och hjälpmedel av bra kvalitet. Rätt utrustning underlättar jobbet, gör arbetet mer effektivt och minskar risken för skador – både på material och människor. Med korrekt utrustning flyter produktionen med andra ord på bättre och smidigare. 

Om ert företag hanterar olika sorters skivor eller rutor kan det vara värt att investera i en ny lagervagn som är speciellt anpassad för att förflytta och förvara ert gods. En sådan förhindrar skador på materialet, samtidigt som den är stabil och inte riskerar att välta. 

https://www.glasmek.se/nya-produkter/vagnar kan du beställa vagnar anpassade efter ert behov. Det finns allt från minivagnar till byggvagnar och stående profilvagnar. Man kan även lätt välja till gummihjul för extra smidig förflyttning, eller bromsar för extra säker förvaring, om behovet finns. Lagervagnar underlättar vardagen och produktionen, på ett enkelt sätt.