På våren vill vi ut

På våren vill vi ut

april 23, 2020 Av av jonas_olsson

När våren kommer till Sverige är det populärt att anordna konferenser och planeringsdagar inför hösten utomhus. Att boka konferenser är sällan så populärt som just på våren när man vill komma närmare naturen och få njuta av arbetsdagar i en vacker trädgård snarare än på kontoret. Unna din personal något annorlunda i år. Ett härligt boende med aktiviteter och annorlunda äventyr i samband med en givande konferens i Värmdö till exempel. Boka gärna något med lagom avstånd från staden så alla sover över men resan dit inte blir alltför dyr.

 

Vad är viktigt?

Som de flesta vet kan den mänskliga hjärnan inte fungera särskilt länge utan avbrott och byte av aktivitet. Att sitta långa dagar och mala siffror eller dokument ger sällan så mycket som kortare pass varvade med gott fika och utomhusaktiviteter. Om du bokar din konferens i närheten av naturen och med arrangörer som kan skapa idrottsaktiviteter, äventyrsutflykter och liknande så slipper du själv ta tag i aktiveringen och kan vara med och njuta du också. Laga mat eller utföra en femkamp? Oavsett vad; problemlösning gör att ni lär känna varandra och varandras styrkor bättre, vilket ni även har nytta av i arbetet.

 

 

Stor grupp eller många små?

För att få ut så mycket som möjligt av aktiviteterna som arrangeras i samband med er konferens bör de utföras i mindre grupper. Problemlösning i grupper om tre eller max fem är lämpligt. Hellre många grupper som kan rotera och byta medlemmar under dagen än att alla försöker göra sig synliga i ett arbetslag om 30 pers. I de mindre grupperna kommer alla kompetenser att bli synliga och konferensen gör att personligheter framträder och kan lyftas tydligare för sina styrkor. Är du kanske den tysta, eller är du den snabbtänkta som inte kan hålla tyst, som talar innan du tänkt? Alla behövs och alla är bra!