Så planeras konferensen bäst

03 april 2020 william_eriksson

En bra konferens kan hjälpa ett företag eller en organisation att utvecklas. I mötet med andra konferensdeltagare utmanas man, vilket kan leda till viktiga förändringsprocesser.  För att man ska få ut så mycket som möjligt av den tid som man trots allt investerar i en konferens är det viktigt med en god planering innan. Att även välja rätt plats och rätt lokaler för konferensen är viktigt. Bra miljö i lokaler med god ventilation är också en fördel, likaså att miljön är vacker och trivsam. Helst ska det även vara enkelt att ta sig till konferenslokalen, och kan man åka kommunalt är det riktigt bra.

 

Konferenslokal med stjärnkock

En bra konferens har ingen publik, utan alla deltagare känner sig sedda och hörda och vill delta i samtalet. Att då även befinna sig i en vacker och bekväm konferensmiljö som inte tar fokus från arbetet underlättar. En väl genomförd konferens tar inte en massa energi från sina deltagare, utan den ger i stället. Att även se till att deltagarna får i sig nyttig, god och vällagad mat för att inte tappa energi är viktigt. Väljer man exempelvis att ha Konferens i Malmö brukar det finnas stjärnkockar att tillgå som lagar maten.

 

 

Låt era behov avgöra

Ska man anordna en konferens ska man se till att välja en  konferenslokal som också har den senaste tekniken och där man får hjälp med att få saker att fungera, om det skulle behövas. Tråkigt teknikstrul har ingen tålamod med och det stjäl en massa energi och värdefull tid. Det finns moderna konferenslokaler att hyra för endast några få deltagare upp till flera hundra. Kanske passar det era deltagare bättre med ett litet bord där man enkelt kan föra samtal med varandra?  Eller kanske en hel biografsalong med förstklassigt ljud, bild och ljus? Låt era behov avgöra då ni väljer lokal.