Säg det med ljusskyltar

Säg det med ljusskyltar

mars 4, 2021 Av av william_eriksson

Låt hela staden få veta att du öppnat café, skönhetsklinik eller hårsalong. För all del är det också bra att folk vet att det även finns en ny mäklare, advokat, psykolog eller syateljé. Få fram budskapet med ljusskyltar, som lyser och syns och ger respons.

En ljusskylt har lång livslängd, och tar man över exempelvis en inarbetad garnaffär kan det ibland kännas bra att ha den gamla, välkända skylten kvar. Men faktum är att nyheter skapar ett intresse, och det är spännande att besöka nya affärer, biografer och restauranger. Med en egen design på sina ljusskyltar får man också ökad uppmärksamhet.

 

Hur ska ljuset lysa?

Frågan kan låta dum, men även här kan man leka med ljusets effekter för att få specifika resultat. Ska skylten lysa bakåt mot fasaden, så att bokstäverna bara syns i svart? Vill du ha en ledbelysning bakom en röd plexifront, som sätts upp med metallister? Ledljus är energisnål belysning, och skylten ska ju lysa länge. Neonljus som riktas framåt och som förses med skärmkanter ger en annan effekt, eftersom det gör att ljuset blir mer riktat.

 

 

Beställ skylten du skulle trivas med

Det är dumt att snåla på en sådan varaktig reklamplats, så har du funderingar på en egenhändigt ritad eller designad skylt, är det bara att anlita ett företag som jobbar med ljusskyltar. Då får du hjälp med både design och tillverkning, och kan få ett resultat du verkligen kommer att gilla.

Även om du inte tycker att du kan rita, så har du säkert idéer. Det finns folk som jobbar med produktion och design, och du behöver bara berätta lite om dina funderingar och önskemål, så ordnar det sig lätt. Det finns många referensexempel, och kanske vill du ha ett ganska vanligt utseende på själva skylten, men förse den med din egen logotype i en viss färg.