Samla skräpet i container

Samla skräpet i container

mars 4, 2020 Av av patrick_pettersson

Visst ser det mycket otrevligt ut när skräp samlas i naturen? Att på promenaden få se buskage bestå av mängder av papper, plastflaskor, påsar och annat skräp som blåst omkring och fastnat eller bara slängts är en otroligt tråkig syn. Nedskräpning är ett av de största problemen som finns i människans påverkan på naturen. Skräpet är inte bara trist att titta på, det ställer också till det för djuren. Inte minst för fiskarna som lätt fastnar i plast i haven. Att samla skräpet i en container är en bra första åtgärd. Då minskar man risken för att skräp och sopor försvinner ut i naturen.

 

Lagring och förvaring

Containrar är framför allt vanligt när man tillfälligt behöver förvara någonting som sedan ska forslas bort vid ett annat tillfälle. De kan innehålla skräp, men det är vanligt att containrar används även till annan förvaring. Det finns dessutom olika sorters containrar. Ett exempel är den så kallade vippcontainern. En sådan fraktar man i regel inte bort utan tömmer på plats, varpå innehållet körs bort till exempelvis en avfallsstation. Vanligt är att vippcontainrar används till plattare avfall, som kartong, wellpapp samt tidnings- eller pappersavfall. Eftersom den töms på plats är det inte lika fördelaktigt med tyngre avfall.

 

 

Hyr en container

Var kan man då få tag i vippcontainer och är det värt att köpa en? Ofta behöver man dem kanske bara vid ett enda tillfälle, eller åtminstone ganska sällan när man genomför stora utrensningar. Det tar ju som bekant ett tag att fylla upp en container. Som tur är finns det företag som erbjuder möjligheten att hyra ut vippcontainrar. Bland annat kan man hyra en vippcontainer i Alvesta om man befinner sig i närheten där. Vill du veta mer om denna tjänst eller bara läsa lite mer olika containrar kan du läsa mer här: https://www.hyracontaineralvesta.se/container.