Satsa på en ny lagervagn för ökad produktion

Satsa på en ny lagervagn för ökad produktion

augusti 17, 2021 Av av lily_hansen

Vagnar och truckar är det som gör att arbetet flyter på inom lager och produktion. För utan att kunna förflytta material, utrustning och verktyg kommer all produktion och försäljning stanna till. Men ändå är det många företag som missar att uppdatera eller välja rätt vagnar för sin personal. Trots att det sliter på personalens hälsa och även gör att allt går mer långsamt. Och det kan till och med dra ner företagets vinst ifall fel vagnar används.

En del företag satsar därför på att alltid ha rätt vagnar i sin fordonsflotta. Med en ny lagervagn kan du öka personalhälsan, minska skador och öka produktionen så pass att det är mätbart. Det är något som många har upptäckt och därför sker det även en konstant utveckling av vagnar och vagnsdelar när det gäller transportvagnar. På det sättet kan det vara bra att då och då satsa på att köpa nya vagnar att ersätta de gamla med.  

 

 

Rätt vagn på rätt plats

Vad är det som du ska frakta med din lagervagn? Och hur ser lokalerna samt underlaget ut där du ska sköta frakterna? De två frågorna är viktigare än du kanske kan tro. För det är stor skillnad på att frakta med rätt vagn för materialet och underlaget, eller att frakta med en vagn som är fel. Tyvärr är det många som väljer en vagn enbart för materialet, men glömmer att tänka på underlaget och förutsättningarna där materialet ska fraktas.

Om du är osäker på vilken vagn som är bäst för dig så kan du alltid rådfråga leverantören av vagnarna. Du kan även välja att börja med att hyra en vagn för att prova dig fram. Eller köpa en begagnad vagn. På det sättet kan du prova dig igenom flera vagnar och slutligen hitta den vagn som du känner passar er bäst.