Skapa blanka ytor med polerskivor

31 januari 2021 patrick_pettersson

Drömmer du om att sitta i den blanka bilen som kör förbi, en blank yta du nästan kan spegla dig i? Med polerskivor är detta möjligt. Slipa bilen med polerskivor för att få fram en ny, fin och blank yta. 

Denna yta kräver sedan efterbehandling för att hålla sig bra och se bra ut. Man kan polera de flesta saker faktiskt, och det finns till och med de som gjort det på sina läderskor. Med en polering kommer lacken att se som ny ut igen. 

 

Olika grovt 

Det finns olika grovlekar på polerskivorna, lite beroende på vilket ändamål de är till. Behöver man få bort lite gammal färg kan en lite grövre krävas. Det går även att polera bort lite ytrost om man har det. Många gånger kan man även arbeta sig uppåt mot de finare skivorna. 

Man kan göra jobbet för hand. Dock är poleringen ett ansträngande jobb och man kan få stå där länge och hålla på. Det finns även polermaskiner, och dessa tar det nästan ingen tid alls att göra poleringen med, men det kanske inte är något man har hemma. En annan vanlig sak är att sätta den på en borrmaskin, detta har många hemma och det fungerar lika bra. 

 

 

Polermedel efter poleringen 

När man gjort en polering är det bra att använda sig av en efterbehandling. Det finns många olika efterbehandlingar för polering på marknaden. De finns till olika ändamål och material, samt en hel del olika märken. Det är vanligt att man använder sig av olika sorters vax för efterpoleringen.

Ni hittar polerskivor och efterbehandlingar både över internet och i fysisk butik. De som arbetar med detta är kunniga inom området och kan hjälpa till att se till att ni får rätt sort. Var inte rädd att fråga. Det är inte försent att få den där blanka ytan.