Teknisk förvaltning är omfattande

Teknisk förvaltning är omfattande

augusti 17, 2020 Av av lily_hansen

Att låta vicevärden skruva lite här och där och att hjälpligt måla avskavda ytor räcker inte långt när det gäller teknisk förvaltning. Inte heller att ringa till en firma och be dem laga en trasig tvättmaskin eller byta ut en torkvinda. Den tekniska förvaltningen sträcker sig mycket längre än så.

Det är en fullständig överblick när det gäller fastigheternas skick, en plan för hur de ska renoveras och i vilken ordning reparationer ska utföras. Dessutom måste man känna till lagar och regler som gäller för fastigheter. Det är det inte många fastighetsägare som själva orkar sätta sig in i.

Fastighetsägare men ingen förvaltare

Man kan ha ärvt fastigheter eller köpt dem på ren spekulation. Då är det mer ekonomisk förtjänst som står i fokus. Det behöver inte betyda att man är ett dugg intresserad av den tekniska förvaltningen. Det krävs både fingertoppskänsla och engagemang för att få ihop alla bitar, speciellt om man har hyresgäster som också ställer krav på underhåll och reparationer.

Att planera åtgärder så att man inte spräcker sin budget är mycket viktigt. Man  måste lyda lagar och regler och ha pengar till de investeringar som krävs av myndigheterna. Det kan gälla allt från sanering av gamla material till byte av gamla golvbrunnar.

 

 

Några viktiga åtgärder

Bland de åtgärder som krävs inom teknisk förvaltning är energideklaration och olika sorters mätningar. Det kan gälla radonhalter, fukt och annat. Sanering och täthetsprovning, bullermätningar, kontroll av isolerande material och mycket annat hör till. Kanske bör vissa gamla fönster och armaturer bytas ut mot energisnåla och miljövänliga alternativ. Man måste hänga med i utvecklingen och se till att byggnormerna följs.

Det kan innebära att man måste ändra byggnadsdetaljer som blivit föråldrade. En firma för teknisk förvaltning i Stockholm kan hjälpa dig med att uppfylla dina tekniska åtaganden som fastighetsägare. Länktips: http://tronnberg.se/tjanster/teknisk-forvaltning