Utomordentlig Pricksäker Service

03 december 2019 admin

De flesta har väl hört talas om UPS? Sannolikt är det så och sannolikt vet också många att det har någonting med paket att göra, men sen stannar kanske vetskapen där. Hur många vet vad UPS är en förkortning av, hand upp! Nä, inte så många alls förmodligen. Det står inte för “Utklassar Posten Så det så”, även om man skulle kunna tro det, utan det står för “United Parcel Service”. Företaget är amerikanskt, men deras paketservice går att få hjälp av runtom hela jordklotet. De finns faktiskt i över 200 länder. Ganska fantastisk siffra!

 

 

Världens största i branschen 

 

Med tanke på denna fantastiska siffra så kan man anta att folk världen över har varit, och fortfarande är, mycket nöjda med dem. Annars är det nog väldigt svårt att bli ett sådant världsomfattande företag. Faktum är att de är världens största företag för paketleveranser och expresstransporter. För företag är det mycket smidigt att använda UPS för sina försändelser, bland annat för att man enkelt kan ladda upp tulldokument när paket ska skickas till andra länder och få regelbundna rapporter om hur sändningarna går. När allt är onlinebaserat är det enklare att få en statusöverblick på allting. UPS finns dock inte enbart för företag, utan även för privatpersoner. 

 

Finns även för privatpersoner

 

Även om man som privatperson inte skickar paket eller försändelser så ofta, eller enbart små paket, så är det smidigt att använda dem ändå. Det mesta går att ordna via nätet, till exempel att skriva ut etiketter till försändelserna, betala frakten och boka upphämtning av paketet. Det går även att spåra paketet hela vägen, från sändaren till mottagaren. Skickar man ofta med hjälp av UPS kan man spara adresslistor så slipper man arbetet med att varje gång på nytt fylla i adresserna. I långa loppet sparar detta mycket tid – många bäckar små.