Vad är designgolv?

15 september 2022 Helen Johansson

editorial

Ett smartare golvalternativ

Designgolv är ett mångsidigt och lättinstallerat golvalternativ som kan användas i både bostäder och kommersiella applikationer. Det är idealiskt för områden med hög trafik som kök, badrum, tvättstugor, mudroom och entréer. Designgolv är också perfekt för källare, lekrum, sovsalar och kontor

Designgolv är tillverkad av återvunnet material och är helt vattentät. Det är hållbart och reptåligt. Designfloor finns i en mängd olika färger och stilar för att passa till alla inredningar. Det är också lätt att rengöra och underhålla.

imageHur man installerar designgolv

Designgolv kan installeras både över undergolv och befintliga hårda golvytor. Det kan installeras genom spikning, häftning eller limning. Häftning eller spikning bör endast göras över ett undergolv av plywood. Limning bör endast göras över ett undergolv av betong..

Det första steget är att rengöra undergolvet och se till att det är fritt från damm, smuts, olja, fett och annat skräp. Därefter måste du installera en ångspärr om du installerar designgolv över plywood. En 6mil polyetylenplåt ska installeras horisontellt över plywood med alla sömmar överlappade minst 6 tum. Alla sömmar ska förseglas med tejp. Om du installerar designgolv över betong behöver du inte installera en ångspärr

När ångspärren har installerats (om nödvändigt) kan du börja lägga ut designgolv-plankorna. Börja i ett hörn av rummet och arbeta dig utåt. Se till att lämna en expansionsspalt runt alla kanter i rummet (minst 1/4 tum). När alla plankor har lagts ner kan du skära bort överflödigt material med en vass kniv eller såg.

Att installera designgolv är ett snabbt och enkelt sätt att uppdatera vilket rum som helst i hemmet eller på kontoret utan att spendera mycket pengar. Med så många färger och stilar finns det säkert en design som passar perfekt till din inredning. Och eftersom det är vattentätt och reptåligt kommer designgolv att stå emot även de mest trafikerade områdena i ditt hem eller på ditt kontor.